Demonstrațiile în câmp – noua metodă de promovare a utilajelor agricole – Revista Ferma August 2013

  Pe o exploatație agricolă din județul Neamț, în ziua de 29 iulie, Z&A Logistic împreună cu Maschio Gaspardo au prezentat o gamă completă de utilaje pentru prelucrarea solului, tratamente și semănatul culturilor de toamnă.

  În prezența unui număr de peste 60 de fermieri, cel mai mare distribuitor al produselor marca Maschio Gaspardo a prezentat gama de utilaje specifice lucrărilor de toamnă: pluguri, scarificatoare, combinatoare și semănători.

  Deschiderea întâlnirii a fost făcută de către Mihai Tarata, directorul zonal al producătorului italian, care a adresat un cuvânt de bun venit tuturor participanților și a mulțumit dealerului Z&A Logistic și fermierului  Dancă Valerica de la societatea Red Agro, care a pus la dispoziție terenul pentru desfășurarea probelor.

  Sesiunea de probe a început prin prezentarea a două modele de pluguri, de trei și patru trupițe, în agregat cu două tractoare marca John Deere de 100 respectiv 135 CP, livrate de Z&A Logistic.

  S-a accentuat faptul că plugurile fac parte din noua gamă de produse pe care grupul Maschio Gaspardo le are în portofoliu, iar în această vară fermierii beneficiază de o promoție la modelele prezentate. Această promoție, pe lângă prețul redus, include și o garanție de 2 ani.

  Demonstrațiile au continuat cu lucrarea de scarificare, fermierii având posibilitatea de a compara arătura cu lucrarea de scarificat și, totodată, pregătirea patului de semănat alternativ cu combinatorul respectiv cu grapă rotativă.

  Gama de combinatoare cuprinde 3 modele tractate de 4, 5 și respectiv 6 metri, toate rabatabile hidraulic, compuse dintr-o succesiune de elemenți ce garantează pregătirea patului germinativ printr-o singură trecere: bară de nivelare, tăvălug anterior, două rânduri de organe active tip labă de gâscă, dublu tăvălug posterior tip croskill și bară de nivelare posterioară.

  Fermierii s-au convins la fața locului că preparatorul  bine dimensionat la puterea tractorului le asigură economia de resurse necesară scăderii costului la hectar.

  Alternativ, în condiții de secetă excesivă, singurul utilaj care reușește să pregătească terenul pentru semănat  este grapa rotativă, un produs tradițional al grupului Maschio Gaspardo, oferit într-o gamă largă de lațimi de lucru și variante de configurare cu diverse modele de tăvălugi posteriori.

  Lucrarea de cultivație totală, atât în arătură, cât și în miriște, a fost prezentată cu ajutorul grapei cu discuri independente model Presto, utilaj produs în întregime la fabrica din Chișineu Criș.

  Trecând  la semănat, au fost prezentate alternativ două semănători de cereale, una mecanică iar cealaltă cu sistem de distribuție pneumatic al semințelor, în versiuni de 4 și 5 m lățime de lucru.

  Ambele semănători au element de semănat tip disc și se află în promoția pe care Maschio Gaspardo o desfașoară în această perioadă împreună cu dealerii autorizați. Pentru a demonstra încrederea pe care producatorul o acordă acestor produse, fermierii care achiziționează semănători de cereale în această toamnă beneficiază de o garanție de 3 ani.

  Prezent la desfășurarea probelor, directorul comercial Z&A Logistic, Daniela Culda ne-a declarat: ‘’În ultimii ani, suntem din ce în ce mai focusați pe acest tip de evenimente, care ne aduc un feedback pozitiv, superior, spre deosebire de alte evenimente din sectorul nostru. În câmp, fermierul are posibilitatea să se convingă de performanțele utilajului și să-l testeze în condiții similare cu cele din ferma proprie. Mă bucură foarte mult să văd fermieri care cer retestarea unui utilaj după terminarea probelor programate. Asta îmi dă satisfacția că munca noastră nu e în zadar.’’

  Probele s-au încheiat prin prezentarea unei mașini autopropulsate de erbicidat, pe care Z&A Logistic a livrat-o în această vară în zona Moldovei. Fermierii au fost încântați să descopere noua gamă de utilaje de acest gen, pe care grupul italian a caștigat-o recent în gama de produse: o mașină cu motor John Deere de 170 CP, bazin de 3000 de litri și rampă hidraulică de 24 de metri. Particularitatea acestui utilaj este garda la sol de până la 3 metri, fiind singura mașină produsă în Europa care permite tratamente atât de tardive, fără a dăuna culturii.

   

  single